Fem caure els mites sobre el suïcidi

05.11.2018

El proper dia 16 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Persona Supervivent de Suïcidi, tindrà lloc la xerrada "Fem caure els mites. Com podem ajudar a la prevenció el suïcidi" a la sala d'actes de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega (Pl. Sant Antoni).

Les xifres són esgarrifoses: 10 persones moren al dia per suïcidi, tres vegades més que per accidents de trànsit. Moltes d'aquestes morts es podrien haver evitat. Com? Amb informació, trencant mites, visibilitzant i prenent consciència de que cal parlar-ne del tema amb els professionals i en els espais adequats.   

Tothom hi podem col·laborar, tots i totes podem fer alguna cosa en relació a la prevenció del suïcidi. Parlant-ne amb propietat, no reproduint els mites que envolten la realitat del suïcidi, donant suport a qui mostra angoixa o patiment o indicar-li on demanar ajuda si no ho podem fer nosaltres mateixos/as. 

Sovint es plantegen dubtes sobre com parlar amb una persona que presenta idees suïcides o amb algú que ens comparteix el seu patiment. Ens envolten idees preconcebudes "com és millor no parlar-ne per no donar idees" o "minimitzar l'angoixa com si així la poguéssim fer desaparèixer". Però la realitat és que cal parlar-ne i demanar ajuda si és necessari.  

La xerrada, facilitada per Begoña Giménez, coordinadora del Servei de suport al dol de Ponent, s'adreça al públic en general, a les famílies i als professionals amb contacte amb persones que poden mostrar ideació suïcida, com són els professors/es d'institut o professionals del CAP. 

¡Crea tu página web gratis!